Kändisar som gillar att sticka

Stickning och virkning har blivit en folkrörelse, med allt fler kändisar som förespråkar den typen av handarbete eller fritidssysselsättning så har det plötsligt blivit väldigt coolt att sticka.

Och med det intresset så utvecklas även nya spännande trender. En av de största manliga sticknings-förespråkarna är skådespelaren Ryan Gosling. Han har i olika intervjuer berättat att han lärt sig handarbetets-formen av gamla damer när han spelade in Lars och Real Girl. Han har sagt ”Om jag var tvungen att utforma min perfekta dag, skulle det vara med stickning” samt ”Och du får något ur det i slutet. Du får en trevlig present. För någon som vill ha en konstigt formad halsduk ”. I den nämnda filmen så bär han också ofta olika söta, stickade tröjor.

Även prinsessor kan sticka

Den brittiska kungligheten Kate Middleton är en annan kändis som är känd för att gilla att sticka. Det var under en resa till Skottland som hon först berättade om sin förkärlek för stickning. Däremot avslöjade prinsessan även att hon inte är speciellt duktig på att hantera stickorna. Sångerskan Demi Lovato har setts i en stickad eller virkad top/BH på en premiär, om hon gjort den själv eller om det är ett designerköp är dessvärre inte känt. Men att hon är en flitig stickare är vida känt. Under alla resor mellan konserter så ses hon ofta med en stickning i högsta hugg. Hon ska ha sagt att stickning är det perfekta sättet att varva ner efter en energifylld och uttömmande show.

Fick Tom Hanks att lära sig

En annan filmstjärna som stickar och till och med fått Tom Hanks att lära sig, är Julia Roberts. Hennes medspelare i olika produktioner har sagt att hon stickar så fort hon får en ledig minut. Hon har även setts i diverse olika accessoarer som hon ska ha tillverkat själv, bland annat en vit hatt. Catherine Zeta-Jones ska ett år ha stickat ponchos till alla i familjen för att ge bort som julklappar. Redan när hon spelade in “Mask of Zorro” så var hon en hängiven handarbetare. Dakota Fanning har stickat sedan hon var väldigt ung och hon ger gärna bort sina verk till medspelare. Både Tom Cruise och Ewan McGregor ska ha fått några av hennes skapelser.

Stickning som terapi

När ”Sex and the City” -stjärnan Sarah Jessica Parker fått frågan hur hon slappnar av hemma eller mellan inspelningar så har hon svarat: “Jag läser, tittar på tv eller stickar”. Hon sa också att hon hade försökt kolla på tv och sticka samtidigt men det funkade inte för då blev det fel hela tiden. Marilyn Monroe sägs ha stickat några av sina kläder själva i olika filmer. En som fått väldigt mycket uppmärksamhet är en Cowichan-inspirerad cardigan, vars mönster kan hittas online om man vill göra en själv också. Mean Girls och Mamma Mia-stjärnan Amanda Seyfried har sagt att hon anser att stickning är hennes terapi och att hon ofta stickar såväl hemma som under pauser i inspelningar. Hon sägs ha riktigt bra kunskaper och skapar avancerade kreationer.

Stickning som terapi

Du kanske också gillar