Det här kan du sticka till ditt hem

Det här kan du sticka till ditt hem

Tänk på stämningen hemma

Ibland kommer vi till insikten om att hemmet behöver en förändring på något sätt. Det kan finnas ett behov av en större förändring, en renovering av något slag. Ofta kan man förändra en hel del i sitt boende genom mindre förändringar, med exempelvis ny färg på väggarna eller ny textil. Men ofta räcker det med än mindre förändringar som att byta ut mindre accessoarer i hemmet med något nytt och fräscht. Det kan vara att man behöver nya textiler, nya element i rummet i form av metall, trä eller r något annat som ger en ny känsla inom en och skapar den efterlängtade stämningen man vill uppnå. Att slänga är inte nödvändigt, vikten av att jobba för hållbarhet är det få som har missat i dagens samhälle. Om man inte alls vill behålla sina gamla föremål kan de läggas i förrådet ett litet tag tills man återfått inspiration till förändring! Här kommer några förslag på vad du kan sticka för att förändra i ditt hem.

Återanvänd material

Nu går sommare mot sitt slut och vad är då inte mysigare än att kunna krypa upp i sin soffa med en kopp te och sticka sig något fint till kallare tider. Har du gamla lakan som inte slängts än? Dessa kan du återanvända och sticka till nya spännande föremål. Vad sägs om en ny matta till hemmet? Eller ett nytt fodral till kuddarna i soffan? Sticka dig en matchande filt och du märker av en stor förändring i ditt vardagsrum. Glöm inte ett härligt grytunderlägg så du kan ta med dig hela tekannan till din stickhörna.

Populära mönster

För att få till de bästa är det en bra idé att använda färdiga mönster. På flera sidor finns det gratis mönster att hämta men de finns ett än större urval om du kan tänka dig att investera i ett unikt mönster med bra förslag på val av garn och storlek på stickor. Här förklaras även ofta hur du kan göra anpassade förändringar i ditt mönster för att få det att passa perfekt för ditt hem. Ett exempel på hemsida att köpa mönster från är Garntorget, här finns en hel del att välja på och kanske köper du flera!

Populära mönster
Populära mönster

Bortsett från flera större hemsidor kan man leta på tradera eller kolla på Youtube efter unika och spännande mönster. Har du redan lite grundläggande kunskaper finns det mycket du kan sticka, det gäller att våga prova sig fram! Du kan enkelt sticka dig en filt, räkna antalet maskor för önskad bredd och fortsätt ditt mönster till önskad längd, kanske ju längre den blir desto mysigare och du kan dela den med någon kär i soffan. Har du lite mer erfarenhet än så kan du välja att avancera med att blanda olika tekniker för att få fram nya mönster. Att använda chunky garn är fortfarande inne och speciellt populärt om du vill sticka dig något till varmare årstider. Chunky garn med värmande merinoull och på både kuddar och filt ger ett snyggt helhetsintryck som kommer att imponera på besökare!

Du kanske också gillar